Care sunt pasii pentru realizarea unui monument funerar?

Care sunt pasii pentru realizarea unui monument funerar?
9
Jun

Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le primim este: care sunt pasii pentru realizarea unui monument funerar.

In primul rand, titularul locului ia legatura cu Art Creativ Granit Iasi, societate autorizata de Primaria Iasi si de Directia de Sanatate Publica Iasi, pentru a stabili caracterul si dimensiunea lucrarii ce urmeaza a fi executata. Trebuie stabilit daca lucrarea va fi una de suprafata (lucrare funerara si monument) sau cripte cu 1, 2 sau 3 nivele. Cel mai avantajos este amenajarea unei cripte cu 3 nivele pentru ca veti avea 3 locuri de inhumare pe un singur loc cesionat de la Administratia Cimitirelor.

Impreuna cu un preprezentant al Art Creativ Granit Iasi veti ajunge la administratia cimitirului aferent si veti depune documentatia necesara executiei lucrarii. Documentatia va cuprinde: copie act de cesiune, copie chitanta, copie buletin titular. Se solicita autorizatia, completand o cerere tip. Eliberarea autorizatiei de  constructie a monumentului funerar dureaza 3 saptamani de la data depunerii. O data obtinuta autorizatia Art Creativ Granit Iasi va depune un aviz de executie a carui eliberare ce dureaza 7 zile.

Autorizatia si avizul de executie costa in jur de 400 de lei.

O data parcursi acesti pasi Art Creativ Granit Iasi poate demara lucrarea funerara.